KORA Z BIAŁEJ CZEKOLADY
z pistacjami i żurawiną
Prościej już się nie
da, a efekt wyśmienity. Ponieważ kolory tego deseru są bardzo świąteczne, u
mnie w tym roku wylądował na wigilijnym stole. Ja sypię tu pistacje solone bo
nadają bardzo słodkiej białej czekoladzie fajny, ciekawy posmaczek.
Składniki:
2 białe czekolady
½ szklanki pistacji (już bez łupinek)
¼ szklanki żurawiny
Wykonanie:
Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej
(miska ustawiona na garnku z gotującą się wodą) lub w mikrofalówce (np. włączyć
na 30 sekund – wymieszać, kolejne 30 sekund – wymieszać i tak do rozpuszczenia
całej czekolady). Wmieszać orzechy i żurawinę. Wylać na matę silikonową lub
papier do pieczenia. Wystudzić całkowicie. Połamać na kawałki i zajadać:)
Smacznego!
Wygląda efektownie, a jak prosto się robi!
OdpowiedzUsuń