Doskonała do wszelkich potraw meksykańskich zawijanych w tortille - np. burrito. Przepis pochodzi z blogu For the love of cooking.
WOŁOWINA TEX-MEX
Składniki:
0,5 kg mielonej chudej wołowiny
1 łyżka oliwy
1 cebula (posiekana)
2 ząbki czosnku (posiekane lub przeciśnięte przez praskę)
1 łyżka chilli (ja daję 1 łyżeczkę)
1 łyżeczka kuminu (ja daję pół)
1/2 łyżeczki oregano
1 niepełna szklanka przecieru pomidorowego (lub mały słoiczek koncentratu i trochę wody)
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać wołowinę, smażyć mieszając. Dodać czosnek i przyprawy, jak mięso będzie już usmażone dodać przecier pomidorowy i dusić jeszcze przez kilka minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz