wtorek, 28 stycznia 2014

KORA Z BIAŁEJ CZEKOLADY




KORA Z BIAŁEJ CZEKOLADY
z pistacjami i żurawiną

Prościej już się nie da, a efekt wyśmienity. Ponieważ kolory tego deseru są bardzo świąteczne, u mnie w tym roku wylądował na wigilijnym stole. Ja sypię tu pistacje solone bo nadają bardzo słodkiej białej czekoladzie fajny, ciekawy posmaczek.

Składniki:

2 białe czekolady
½ szklanki pistacji (już bez łupinek)
¼ szklanki żurawiny

Wykonanie:

Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej (miska ustawiona na garnku z gotującą się wodą) lub w mikrofalówce (np. włączyć na 30 sekund – wymieszać, kolejne 30 sekund – wymieszać i tak do rozpuszczenia całej czekolady). Wmieszać orzechy i żurawinę. Wylać na matę silikonową lub papier do pieczenia. Wystudzić całkowicie. Połamać na kawałki i zajadać:) Smacznego!


1 komentarz: