środa, 5 maja 2010

KASZARENA



Nazwa tego śniadanka/podwieczorku/itp. została wymyślona „na cześć” koleżanki (Renaty), która rozpowszechniła ten przepis u mnie w pracy. Jedzenie tej potrawy miała zlecone przez lekarza ze względów zdrowotnych, ale kiedy okres obowiązkowej diety już minął, a Renia dalej wiernie jadła swoją kaszę, reszta z nas też postanowiła spróbować tego danka. Okazało się, że jest pyszne i „kasza Rena” poszła dalej w świat – danie smaczne, lekkostrawne, sycące i zdrowe. Dzięki za fajny przepis, Ren! Polecam!

KASZARENA

Składniki:

• ½ woreczka kaszy jęczmiennej lub orkiszowej(ugotowanej wg przepisu na opakowaniu i wystudzonej)
• ½ dużego kubka kefiru (najlepiej smakuje z kefirem Luksusowym Krasnystaw)
• 1 jabłko ulubionej odmiany (dla mnie Champion), pokrojone w kostkę
• 2-3 łyżeczki cukru, fruktozy lub ksylitolu ( u mnie ksylitol) do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz